PzP Bar: Nema mjesta unižavanju bilo koje nacionalne, vjerske ili druge grupe

Pokret za promjene oštro osuđuje uvrijedljive komentare na račun bošnjačkog naroda od strane Miloša Ostojića, Predsjednika revizorskog odbora u preduzeću Luka Bar AD, saopšteno je iz PzP Bar.

“U viziji boljeg i plemenitijeg društva kakvog želimo nema mjesta riječima netrpeljivosti i unižavanja bilo kog pojedinca ili pripadnika bilo koje nacionalne, vjerske ili druge grupe”, kažu u PzP Bar.

Ističu da u Crnoj Gori građani različitih nacionalnih i vjerskih pripadnosti žive u skladnom suživotu.

“Ni jedan pojedinac svojim neodgovornim pisanjem komentara preko društvenih mreža ne može ove odnose pokvariti. Ali moramo imati na umu i to, da je ove odnose uvijek potrebno još i više unaprijeđivati i gajiti, na svakom mjestu, na svakom djelu i u svakoj izgovorenoj riječi, kao i jasno se odrediti prema onima koji ovo jedinstvo i vrijednosti ruše i ugrožavaju. Srećno društvo znači društvo zadovoljnih pojedinaca, čije se dostojanstvo poštuje, koji se u svojoj zemlji osjećaju ravnopravnim i slobodnim, što neminovno zahtijeva i poštovanje nacionalnih i vjerskih osjećanja svih nas bez izuzetaka”, zaključuju u PzP Bar.

Foto: CdM

NIKŠIĆ PROGNOZA