Partije objavile konačne rezultate: „Za budućnost Budve“ i „Budva naš grad“ po devet mandata, DPS sedam…

Demokratska Crna Gora i lista „Budva naš grad“ objavile su konačne rezultate lokalnih izbora u Budvi, prema njihovim podacima sa 28 birališta.

Demokrate su navele da je glasalo 11.350 birača.

Koalicija “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, prema podacima Demokratama, osvojila je 25,4 odsto glasova i devet mandata, a lista “Budva naš grad“ koju predvodi Nikola Jovanović 23,9 odsto glasova i devet mandata.

Demokratska partija socijalista, prema tim podacima, osvojila je 19,95 odsto glasova i sedam mandata, Demokrate 10,7 odsto i četiri mandata, Pokret Evropa sad 6,99 i dva mandata, a Građanski pokret URA sa 4,9 odsto i koalicija okupljena oko Socijaldemokratske partije sa 4,6 odsto po jedan mandat.

Crnogorska evropska partija i lista na čelu sa Božidarom Vujičićem su ispod cenzusa.

Nikola Jovanović je na pres konferenciji koalicije „Budva naš grad“ rekao su osvojili 24,29 odsto glasova i devet mandata.

Prema tim podacima, koalicija „Za budućnost Budve“ je osvojila najviše glasova, 25 odsto, odnosno devet mandata.

DPS ima 18,8 odsto i sedam mandata, Demokrate 12 odsto i četiri mandata, PES dva mandata i 6,93 odsto, URA i SDP po jedan mandat sa nešto više od četiri odsto podrške birača.

Podatke je prethodno objavila i koalicija „Za budućnost Budve“. Kazali su da nedostaju samo podaci sa jednog biračkog mjesta i da oni ne mogu uticati na rezultat.

Prema tim podacima, koalicija „Za budućnost Budve“ ima 25,5 odsto glasova, „Budva naš grad“ 23,39, DPS 20,09. Slijede Demokrate sa 10,89, Pokret Evropa sad sa 7,2 odsto, URA sa 5,02 i SDP sa 4,62 odsto.

Foto: Vijesti/Vuk Lajović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA