„I Gafarovu uključili u predizborne obračune“

Posjeta predsjednice Skupštine Azerbejdžana Sahibe Gafarove Budvi, u organizaciji predsjednika crnogorskog parlamenta Andrije Mandića, odmah je postala razlog političkih razmirica ljutih rivala u prestonici turizma, koji su ne tako davno bili istomišljenici, prenosi Dan.

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić optužila je Mandića za nepoštovanje predstavnika budvanske opštine.

– Kao potpredsjednica Opštine Budva i neko ko ima ovlašćenje da zastupa našu Opštinu u domaćoj i međunarodnoj javnosti, malo je reći da sam zgranuta nepoštovanjem iskazanim prema zvaničnim predstavnicima Opštine Budva od strane predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića – saopštila je Dokić.

Ona je istakla da je za posjetu predsjednice Skupštine Azerbejdžana Sahibe Gafarove Budvi, koju je inicirao Mandić, saznala preko društvenih mreža koje koristi JP „Morsko dobro“.

– Osim što je na jedan krajnje neprimjeren način pokušano da se unizi postojanje legitimno izabrane potpredsjednice, ovim se demonstrira i stepen osionosti koji centralne vlasti već duži vremenski period pokazuju prema Budvi – kazala je Dokić.

Poručila je da „najviše čudi što se gospođa Gafarova uključila u predizbornu kampanju, direktno se svrstavajući na jednu stranu“.

Dokić je najavila da će o tome posebno izvijestiti ambasadu Azerbejdžana i njihov diplomatski protokol, ali i partnere koji prate lokalne izbore u Budvi.

Inače, predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je nakog Podgorice ugostio Gafarovu i u Budvi, a iz tamošnje Turističke organizacije je saopšteno da ova posjeta ima ključnu ulogu u planovima daljeg razvoja ovog turističkog mjesta.

Kako je saopšteno, tokom susreta sa delegacijom grada Budve, koju su činili Mladen Mikijelj, direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije Budve, i Bojana Pićan, poslanica, razgovarano je o ključnim pitanjima za dalji razvoj grada i mogućnostima saradnje između Budve i Azerbejdžana.

Gafarova je, kako se navodi, izrazila divljenje prema ljepotama Svetog Stefana, ali i žaljenje zbog ograničenog pristupa ovom mjestu.

U razgovorima sa Kuljačom i Mikijeljem predočeni su potencijali za dalji razvoj turizma i diversifikaciju ekonomije Budve.

Kuljača je istakao važnost privlačenja turista iz Azerbejdžana i uputio otvoreni poziv da što veći brok turista iz ove zemlje dođe u posjetu Budvi i Crnoj Gori, dok je Gafarova istakla da bi njeni sugrađani rado uživali u čistom, plavetnom moru i suncu.

Mikijelj je naglasio potrebu za pokretanjem investicionog ciklusa i istakao da je važno biti otvoren za strane investicije, pri čemu je Azerbejdžan svakako jedan od najvažnijih investitora koji su prisutni u Crnoj Gori.

– Produbljivanje ekonomske saradnje je neophodno radi unapređenja turističke ponude i ekonomskog prosperiteta grada Budve – zaključio je Mikijelj.

Važan korak u jačanju saradnje

Ova posjeta označava važan korak ka jačanju saradnje između Crne Gore i Azerbejdžana, otvarajući nove mogućnosti za razmjenu znanja, iskustava i resursa s ciljem ostvarivanja pozitivnih efekata na turizam, kulturu i ekonomiju obje zemlje. Visoki zvaničnici su izrazili optimizam i spremnost za nastavak saradnje, vjerujući da zajedničkim naporima mogu doprinijeti daljem prosperitetu i razvoju Budve i Azerbejdžana. Predsjednica Gafarova je pozvala predsjednika Mandića da u novembru sa svojim saradnicim i našim privrednicima dođe u uzvratnu posjetu Azerbejdžanu, što je on sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.

Foto: TO Budva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA