Pljevlja: Uskoro konkurs za izbor novih direktora

Odbornici Skupštine opštine Pljevlja na juče održanoj sjednici izabrali su nove odbore direktora, upravne odbore i savjete u deset opštinskih preduzeća i ustanova. Za predložene članove glasalo je 19 odbornika vladajuće većine, a protiv je bilo sedam odbornika opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) i Bošnjačke stranke (BS). Među predloženim kandidatima su i dva pripadnika bošnjačkog naroda. Jednog je predložio Pokret Evropa sad u Savjet Narodne biblioteke, a drugog su predložili zaposleni u Savjetu Galerije „Vitomir Srbljanović“.

Novi odbori direktora i savjeti ustanova u narednom periodu će najvjerovatnije razriješiti izvršne direktore i imenovati vršioce dužnosti. Po imenovanju vršioca dužnosti direktora slijedi raspisivanje konkursa za izbor novih direktora, čime će u potpunosti biti izvršena smjena vlasti u lokalnoj upravi.

Odbornik DPS-a Rajko Kovačević pozvao je predsjednika Opštine da povuče predlog i ne dozvoli dalje urušavanje multietničkog sklada.

– Pored izbora jednonacionalnih odbora i savjeta, suprotno zakonskim propisima, održavaju se vjerski obredi u lokalnoj upravi – istakao je Kovačević.

Reagovao je odbornik Nove srpske demokratije Milan Lekić.

– DPS je godinama zloupotrebljavao Bošnjake i Muslimane i vladao uz pomoć podjela. Vi pokušavate sada da optužite odbornike većine da imaju nešto protiv Bošnjaka i Muslimana, a među ovim odbornicima nema onih koji su prijetili Bošnjacima i Muslimanima, odnosno da su ti i takvi kod vas – kazao je Lekić.

Odbornik Bojan Strunjaš odbacio je kao netačne tvrdnje Kovačevića da je neko vršio vjerski obred u sjedištu lokalne uprave.

– Vladika Atanasije je došao na čestitku predsjedniku Opštine. To se desilo prvog dana, a već drugog dana došao je glavni imam Husein-pašine džamije – kazao je Strunjaš i dodao da su kandidati za članove odbora i savjeta „daleko boljih stručnih referenci nego što su to bili njihovi prethodnici kada je DPS vršio vlast“.

Za članove Odbora direktora preduzeća Lokalni putevi izabrani su: Vera Radovanović, Aleksandra Karović, Miroslav Drobnjak, Goran Kotlaja i Radiša Alorić. Članovi Odbora direktora Komunalnih usluga su: Sonja Stanimirović, Andrija Stanić i Dušan Jović, a za članove Odbora direktora u preduzeću Grijanje izabrani su Predrag Cvijović, Vojislav Zindović, Milan Gvozdenović, Milivoje Roćen i Radoje Lekić. Za članove Odbora direktora preduzeća Čistoća izabrani su Vladeta Kankaraš, Srđan Pivljanin, Milovan Gogić, Jelena Šarančić i Rajko Ostojić a u preduzeću Vodovod izabrani su Miroslav Anđelić, Ana Popadić, Radmila Rovčanin, Predrag Ljiljanić i Jovan Bujišić.

Za članove Odbora direktora Centra za sport i rekreaciju izabrani su Dražen Petrić, Vladan Vučetić, Petar Brašanac, Darko Palibrk i Dragan Kartal.

Imenovani novi članovi savjeta JU

Za članove Savjeta Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“ i Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanović“ izabrani su Milena Pavlović, Jelena Drobnjak, Aldin Kordić, Milutin Petrović i Danko Radovanović, odnosno Milanka Jović, Radoje Rondović, Miljana Tešović, Tamara Janjić i Fata Čarković.

Za članove Savjeta JU Zavičajni muzej izabrani su Luka Cvijetić, Miloš Vraneš, Ana Dromljak, Bojana Šljivančanin i Mirjana Kezić, a za članove Savjeta Centra za kulturu Pljevlja izabrani su Velibor Pupović, Tijana Laković, Mira Pejatović, Luka Kovačević i Dragana Vuković.

Izvor, foto: DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA