„PES i Demokrate nijesu prisustvovali događaju koji je podsjetio na pobjedu civilizacijskih vrijednosti“

Pokret Evropa sad (PES) i Demokratska Crna Gora, bez obzira na barjačenje evropskog i demokratskog u svojim imenima, nijesu prisustvovali događaju koji je podsjetio na pobjedu civilizacijskih vrijednosti, na kojima počiva savremena Evropa, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Bijelo Polje.

„Slobodarsko Bijelo Polje obilježava i ove godine 9. maj Dan pobjede – dan koji je urezan u narodno pamćenje kao putokaz patriotizma i ljubavi naših predaka prema svojoj domovini. Ovaj dan je dan naše tradicije, nacionalnog identiteta i emocija, koji nas povezuje sa Evropom isto kao prije osam decenija kada se slavila zajednička pobjeda naših naroda sa saveznicima. U momentu kada se sa ponosom sjećamo herojstva Voja i Muha, koji su sa idejom slobodarstva otišli zagrljeni u smrt, ostaje građanima nejasno zašto partije sa demokratijom i Evropom u nazivu zanemaruju događaje kojim se upravo slave evropske vrijednosti“, ističe se u saopštenju.

Iz DPS Bijelo Polje su dodali da nepoštovanje ovog dana znači zanemarivanje slavne istorije i žrtava koje su podnijele najveću cijenu u borbi za slobodu i demokratiju.

„Na kraju, ostaje zabilježeno da Pokret Evropa sad i Demokratska Crna Gora, bez obzira na barjačenje evropskog i demokratskog u svojim imenima, nijesu prisustvovali događaju koji je podsjetio na pobjedu civilizacijskih vrijednosti, na kojima počiva savremena Evropa. Za razliku od njih, mi čvrsto stojimo na vrijednostima antifašizma, na kojima je i nastala Evropska unija“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA