PES: DPS priprema izbornu krađu, podnijećemo krivičnu prijavu protiv predsjednika OIK Andrijevica

Pokret Evropa sad (PES) izražava duboku zabrinutost i ogorčenost zbog ozbiljnih nepravilnosti koje su se dogodile u okviru Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica.

Kako tvrde iz te partije, predsjednik OIK Andrijevica, Veselin Vulević, koji je na ovu funkciju predložen od Demokratske partije socijalista (DPS), juče je grubo prekršio zakon, falsifikujući i zloupotrebljavajući svoj položaj.

Kako navode, on je svoje lično mišljenje predstavio kao zvaničnu odluku Opštinske izborne komisije koja je kolektivni organ i odlučuje glasovima većine.

Postupajući po hitnom prigovoru Pokreta Evropa sad, Državna izborna komisija (DIK) je usvojila prigovor, potvrđujući tako navode PES-a o nezakonitom postupanju predsjednika OIK Andrijevica.

„Ovaj čin predstavlja ozbiljnu povredu izbornog procesa, uvretira je u izbornu krađu i ugrožava integritet izborne volje građana Andrijevice. U vezi sa navedenim PES će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika OIK Andrijevica zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, a nadležne organe već sada pozivamo da preduzmu hitne mjere kako bi se spriječile dalje zloupotrebe koje su već najavljene. U cilju očuvanja izborne volje građana Andrijevice, PES će se boriti protiv svakog daljeg oblika zloupotrebe i manipulacije izbornim procesom“, poručili su iz te partije.

Foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA