PES: Abazović od sjednica pravio rijaliti, krio dokumenta i transakcije

Iz Pokreta Evropa sad saopštili su da je danas je konačno i formalno završen Abazovićev rijaliti, te da je prigovor za nedostatak transparentnosti koji je uputila opoziciona URA na račun odluke 44. Vlade, jeste samo pokušaj da se nastavi sa varanjem javnosti, što, kako navode, i jeste manir bivšeg premijera i sadašnjeg predsjednika URA-e.

„Dok su sjednice Abazovićeve Vlade navodno bile otvorene za javnost, brojna dokumenta i transakcije koji mogu upućivati na zloupotrebe bili su zamračivani, pa i pored toga smo imali primjere da srednjoškolci na sjednicama 43. Vlade postaju diplomirani inženjeri“, navodi se u saopštenju.

Upravo sjednice zatvorenog tipa, dodaju, na kojima se mogao pratiti „Abazovićev cirkus“, nisu služile apsolutno ni za kakvu transparentnost, već isključivo za samopromociju bivšeg premijera.

„Zato niko od građana neće žaliti što se taj serijal komedija okončao, niti što više nema transparentnosti po Abazovićevom modelu, dok se istovremeno zamračuju transakcije, dokumenta i vodi sjednica sa tajnim tačkama dnevnog reda“, istakli su iz PES-a.

I kada je završio u opoziciju, prema njihovim riječima, imamo priliku da vidimo koliko je bivši premijer imao dobre prognoze, kada je sebe projektovao za vječnog vlasnika premijerske fotelje. 

„Gospodinu Abazoviću želimo uspješan parlamentarni rad u opoziciji, gdje će ga čekati i oni koji su ga svojevremeno izglasali za predsjednika Vlade“, zaključuju u saopštenju.

Foto: Pokret Evropa sad

NIKŠIĆ PROGNOZA