Osude zbog Šešeljeve knjige o Vuksanović Stanković

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj objavio je publikaciju o poslanici SDP-a Draginji Vuksanović. Naslov knjige je uvredljiv i stigle su brojne osude od crnogorskih zvaničnika.

Reagovali su iz DPS-a, navodeći da nije prvi put da Šešelj napada na ono najsvetije u Crnoj Gori – ženu.

„Nije prvi put da autor ovog ogavnog nedjela napada na ono, u Crnoj Gori, najsvetije – ženu, i to ne bilo koju, nego jednu iz reda onih koji su svoj život podredile odbrani vlastite kuće i njenog dostojanstva od ovih i ovakvih, jadnih i bijednih, kakav je ovaj mrzitelj svega crnogorskoga“, navode iz DPS-a.

Poručuju da je bivša predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković štit i mač nezavisne, građanske i evropske Crne Gore.

„Ne smeta ovoj kukavici Draginja Vuksanović Stanković, njemu smeta istina da je ona i štit, i mač nezavisne, građanske i evropske Crne Gore, onaj koji nikad neće moći da probiju, niti polome ti propali sanjari “srpskog sveta”, ti negatori svega drugog i drugačijeg što se suprotstavlja njihovim nazadnim i zločinačkim ideologijama“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Ističu da će Draginja Vuksanović Stanković ostati upamćena kao borkinje i zaštitnica svega onoga što Crna Gora jeste.

„Dok se četnici survavaju niz litice sopstvene mržnje koja ih nagriza kao crv jabuku, Draginja Vuksanović Stanković se uzdiže do njima nedodirljivih visina, a njeno ime crnogorska istorija pamti kao ime nepokolebljive borkinje i hrabre zaštitnice svega onoga što Crna Gora jeste“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bivša predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović navela je da je zgrožena naslovom Šešeljevog novog uratka, slikom mizoginije i primitivizma.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Zgrožena naslovom Šešeljevog novog uratka, slikom mizoginije i primitivizma, jos više sam razočarana u institucije nemoćne i zarobljene da ovo i slična nedjela osude i sankcionišu. Primitivni, niski, mizogini udar na ženu najviše govori o samom autoru.</p>&mdash; Danijela Đurović (@DanijelaDjurov2) <a href="https://twitter.com/DanijelaDjurov2/status/1723754869914214540?ref_src=twsrc%5Etfw">November 12, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„Još više sam razočarana u institucije nemoćne i zarobljene da ovo i slična nedjela osude i sankcionišu. Primitivni, niski, mizogini udar na ženu najviše govori o samom autoru“, zaključila je ona. 

Reagovao je i šef medijskog tima SDP-a Mirko Stanić, ističući da je Šešelj osuđeni ratni zločinac i tumor Srbije već tri decenije propušta priliku da još jednom pokaže zašto mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Osuđeni ratni zločinac, tumor Srbije već tri decenije, ne propušta priliku da još jednom pokaže zašto mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru.<br>Ali nije gostovanje po TV stanicama iz Srb koje se prenose i u CG đe prosipa svoju mržnju i pakost bez cenzure i kontrole. <a href="https://t.co/OgAc9Khzao">pic.twitter.com/OgAc9Khzao</a></p>&mdash; Mirko Stanic (@StanicM) <a href="https://twitter.com/StanicM/status/1723676188567093440?ref_src=twsrc%5Etfw">November 12, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„Ali nije gostovanje po TV stanicama iz Srb koje se prenose i u CG gdje prosipa svoju mržnju i pakost bez cenzure i kontrole“, zaključio je on. 

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA