Odžić: Potezi Milatovića više štete Vladi nego samom PES-u

Eskalacija sukoba koji se desio u Pokretu Evropa sad je očekivana. Potez Jakova Milatovića mnogo više će naštetiti 44. Vladi nego samom pokretu. Događaji koji slijede u narednom periodu imaju funkciju da destabilizuju aktuelnu Vladu, Crnu Goru skrenu sa evropskog puta i oslabe poziciju premijera Milojka Spajića, ocijenio je za Gradsku RTV Petar Odžić, zamjenik predsjednika SDP.

Jakov Milatović je, prema riječima Odžića, odabrao pravi tajming za napuštanje PES.

“Milatović je bio glavni zagovornik ideje da DF uđe u Vladu, svojim djelovanjem je omogućio pregovore o tome. Sada možemo svjedočiti velikoj pomoći DF za ulazak u rekonstruisanu Vladu samim slabljenjem pozicije premijera Spajića”, kazao je Odžić.

Odžić se osvrnuo i na događaje kao što su isticanje zastave druge države u Parlamentu, te izjave predsjednika opštine Pljevlja Daria Vraneša ističući da sve to ide u prilog tome da se ostalim potencijalnim participijentima, prije svega, Bošnjačkoj stranki, onemogući ulazak u Vladu.

Ističe da PES odavno nije funkcionisao te da se čekao najbolji trenutak da se to i zvanično saopšti.

“Već počinje zvanično prebrojavanje unutar poslanika i opštinskih odbornika PES ko će pretrpjeti najveću štetu. Ali u ovakvim političkim turbulencijama i sukobima najveću štetu plaćaju građani, ”, kazao je Odžić.

Komentarišući isključenje Andreja Milovića iz partije Odžić je istakao da treba sačekati još malo jer ni u samom PES “nemaju precizne informacije o tome što se dešavalo”.

“Milovića je isključilo Predsjedništvo PES, sjećate se da je to Predsjedništvo isključilo ranije iz stranke Odovića ali da ga je Glavni odbor PES vratio u stranku”, podsjetio je Odović.

Ističe da je riječ o velikoj političkoj utakmici, a ne samo o preuzimanju partije.

“Juče smo mogli čuti da je neko pobijedio a da je neko poražen. Mislim da još nema pobjednika ni poraženih, da pravi rat tek predstoji i očekujem tijesnu saradnju Milatovića sa srpsko- ruskim dijelom političke scene u Crnpoj Gori, prije svega mislim na DF, SNP i nažalost GP URA”, zaključio je Odžić.

 Foto: Screenprint Gradska RTV

NIKŠIĆ PROGNOZA