„Odbrana dostojanstva žene treba da je obaveza u svijesti svakog pojedinca“

Odbrana dostojanstva žene treba da je obaveza u svijesti svakog pojedinca! Stop nasilju, mizogeniji, prostakluku, privitimizmu, udarima na žene Crnogorke, istakla je na mreži X Jelena Marković, potpredsjednica Liberalne partije nakon što se na društvenim mrežama pojavila navodna knjiga lidera Radikalne stranke Vojislava Šešelja koju je posvetio dugogodišnjoj poslanici SDP-a u Skupštini Crne Gore Draginji Vuksanović-Stanković.

Ona dodaje da samo u ovih nekoliko dana napade trpe Aleksandra Vuković Kuč, Tijana Lopičić i Draginja Vuksanović Stanković, pitajući se „zašto?“

„Zato što se snažno bore i pružaju jasan otpor negatorima i falsifikatorima crnogorske istorije, tradicije, kulture i identiteta! Koliko god da pokušavaju ogavnim načinima i sredstvima koje su upravo ogledalo njih samih neće ućutkati ni jednu Crnogorku! Pozivam Ženski klub u Skupštini Crne Gore da se oglasi ukoliko opravdavaju ciljeve osnivanja i nijesu samo političke organizacije), NVO sektor i sve druge organizacije i pojedince u Crnoj Gori da zauzmu jasan stav oko odbrane dostojanstva žene i toga da su ne slučajno mete baš sve glasne Crnogorke koje štite interese države Crne Gore. A šta misle i da li će se povodom ovih napada oglasiti predsjednik dijela građana JakovMilatovic i konkretno osuditi nedjelo koje je napisao Vojislav Šešelj, a CIP za štampanje ovog dala je Narodna biblioteka Srbije. Država Srbija, dakle?“, navodi Marković.

Ona se, takođe pita, da li će možda reagovati predsjednik Skupštine Andrija Mandić?

„Ili neće (ne smiju) jer im je Šešelj koalicioni partner šefa odnosno nalogodavca političkih poteza Aleksandra Vučića. Kako komentarišu što država Srbija podržava ovakav gnusan čin čim je štampala ovakav horor, a i mnoge druge ranije?!“, zaključuje Marković.

 

Foto: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA