Nikolić: Sve što se dešava u Ulcinju direktna je odgovornost skaj tužioca Novovića

Sve što se dešava u Ulcinju direktna je odgovornost skaj tužioca Vladimira Novovića, saopštio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Lider Force Genci Nimanbgu novi je predsjednik Opštine Ulcinj.

Njega je izabralo 19 odbornika nove većine u Skupštini opštine (SO) Ulcinj nakon što je njih 20 smijenilo Omera Bajraktarija iz Građanskog pokreta URA.

Rasprava o smjeni Bajraktarija počela je juče u 18 časova, a nakon nekoliko sati neko je bacio suzavac u salu. Nakon toga je nestala i struja, odbornici su napustili salu SO, a stigli su i policija i ambulantna kola.

„Nepostupanjem prilikom dešavanja u Šavniku a potom i u Andrijevici legitimisao je nezakonito ponašanje kojim predstavnici URE žele da spriječe promjenu vlasti“, napisao je Nikolić na društvenoj mreži Iks.

Potpredsjednik DPS Jevto Eraković poručio je da je nakon Šavnika i Andrijevice na red došao Ulcinj.

Eraković
foto: Luka Zeković/Vijesti

„Nepostupanjem tužilaštva šalje se poruka da u Crnoj Gori vlada zakon primitivizma i nasilja i da ne treba poštovati institucije. Ovo su opasne stvari i nadležni moraju snositi odgovornost za ovo“, napisao je Eraković na Iksu.

Potpredsjednica DPS Aleksandra Vuković Kuč kazala je da nasilje vladajuće kaste u Crnoj Gori, koja stremi IBAR-u, prelazi u diktaturu, jer su izvršna i tužilačka vlast postale jedna duša.

Vuković Kuč
foto: DPS

„Nakon 2020. godine je politika pretvorena u siledžijstvo, a tiranija vlasti više nema granice. Crna Gora je tamnica demokratije“, napisala je Vuković Kuč na Iksu.

Naslovna foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA