NAU: Fejzić pravi štetne izlete u politiku

Nacionalna albanska unija (NAU) saopštila je da  reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić u poslednje vrijeme pravi, kako kažu,  „bespotrebne i štetne izlete u politiku“, te su mišljenja da Fejzić treba da prestane da „izigrava političkog vođu u sekularnoj državi“.

„U današnjoj izjavi na tviteru , reis poziva „političke predstavnike manje brojnih naroda na zajedničko djelovanje u cilju suzbijanja sve većih izliva mržnje prema manje brojnim narodima u Crnoj Gori „. Potom , kao da mu nije dovoljno tuđeg posla , on im hrabro poručuje da će ih , ako to ne urade , istorija pamtiti kao neuspješne“, navode iz Nacionalne albanske unije.

Dodaju da su mišljenja da u sekularnoj državi kao što je Crna Gora uvaženi reis ima čime da se bavi, a da ne izigrava političkog vođu manjinskih naroda.

„Jer time pravi štetu i Islamskoj zajednici i nacionalnim manjinama u Crnoj Gori. Zar mu nije nauk takvo ponašanje poglavara Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, juče i danas“, pitaju se u ovom političkom subjektu.

Dodaju da će se predstavnici nacionalnih manjina u Crnoj Gori  sve češćim izlivima mržnje, šovinizma i fašizma prema bilo kome suprotstaviti zajedno sa demokratskim snagama u Crnoj Gori.

„One su postojale i štitile manjine i u teškim vremenima ratova u okruženju i zajedno s njima povratile nezavisnost i krčile put Crnoj Gori prema zapadnoj civilizaciji . Za očekivati je da će i nova vlada u kojoj će biti i predstavnici manjinskih naroda štititi i unaprijediti međunacionalni i međuvjerski sklad u zajedničkoj nam državi Crnoj Gori.“, zaključeno je u saopštenju.

Nacionalna albanska unija (NAU) upisana je u registar političkih partija u oktobru 2022. godine, rekao je tada predstavnik ove partije Ferhat Dinoša.

Foto: RTK2

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA