„Naši partneri su oni koji istraju na putu građanske CG, članice EU i NATO“

Multietnička, građanska i sekularna Crna Gora kao napredna, razvijena i demokratska država, članica Evropske unije i NATO-a, naš je ključni politički cilj i naši partneri su svi oni koji su istrajni na tom putu, poručili su iz Bošnjače stranke (BS).

Iz BS-a su saopštili da odluke donose samostalno, a vrijeme je, kažu, potvrdilo da su njihove političke odluke bile vizionarske i državničke.

„Pošto posljednjih dana primjećujemo pojačano interesovanje naših kolega iz drugih političkih partija o tome kako će BS politički djelovati u narednom periodu, dajući nam ‘savjete’ i ‘sugestije’, na šta smo im iskreno zahvalni, podsjećamo sve njih, ali i javnost da smo u prethodnih 18 godina postojanja sve važne i strateške odluke, koje su se kasnije ispostavile kao ispravne, donosili, ne vodeći se klijentelističkim, niti uskostranačkim interesima, već u interesu naroda kojeg predstavljamo i države Crne Gore“, navodi se u saopštenju BS-a.

Kazali su i da su Bošnjaci kao narod skoro plebiscitarno podržali nezavisnost Crne Gore 2006. godine, a iz BS dodaju da su kao partija dali značajan doprinos euroatlantskim integracijama naše države, što je, kažu, krunisano članstvom Crne Gore u NATO-u 2017. godine.

„Da smo partija kojoj su principi na prvom mjestu, pokazali smo i 2016. godine, kada nam je nuđena cijela Vlada. Isto tako i 2020. godine, kada nam je nuđen ulazak u 42. Vladu u čiju smo euroatlansku orjentaciju sumnjali. Bošnjačka stranka zna i znaće da donosi ispravne odluke, koje su u interesu bošnjačkog naroda i države Crne Gore“, navodi se u saopštenju BS-a.

Foto: BS

NIKŠIĆ PROGNOZA