„Naša zajednica crpi snagu iz zajedništva sa Hrvatskom“

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Hrvatske Ivan Anušić stigao je u Crnu Goru, objavio je na Fejsbuku predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, koji je Anušića dočekao u Kotoru.

„S radošću sam dočekao potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra odbrane, a danas je s nama i kao izaslanik premijera Plenkovića na svečanoj proslavi Dana hrvatskoga naroda u Crnoj Gori. Naša zajednica crpi veliku snagu i nadahnuće u očuvanju identiteta iz zajedništva s Republikom Hrvatskom“, naveo je Vuksanović.

Zahvaljujući tom zajedništvu, kako kaže, hrvatski narod, iako malobrojan, je vitalan i snažan.

„Podrška koju imamo od Vlade Republike Hrvatske nam je prvo emocionalno značajna, a onda i u svakom drugom vidu. Posebno nam je značajno što podržavajući Hrvate u Crnoj Gori, Republika Hrvatska podržava evropski put same Crne Gore“, zaključio je Vuksanović.

Otkazan sastanak Krapovića sa hrvatskim ministrom

Ministar odbrane Dragan Krapović nije se danas sastao sa hrvatskim kolegom Ivanom Anušićem u Tivtu, kako je bilo planirano. To je Vijestima potvrdio Krapović.

„Informisan sam ranije još da će biti samo nekoliko sati večeras u Crnoj Gori, u formatu izaslanika premijera Andreja Plenkovića, i da se potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar odbrane Anušić raduje susretu drugom prilikom“, rekao je Krapović.

Na pitanje da li je tačno da je sastanak otkazan zbog njegovih izjava o ploči u Morinju, brodu Jadran, Prevlaci, kako su objavili neki mediji u Crnoj Gori, Krapović je odgovorio da nije ulazio u to da li ima nešto iza toga.

„Ne ulazeći u razlog, istakao sam spremnost i zadovoljstvo za skorijim susretom. Iskoristio sam priliku da još jednom, u ime Ministarstva odbrane i svoje lično, uputim čestitke povodom Dana Hrvata u Crnoj Gori“, rekao je Krapović, prenosi portal Vijesti.

Foto: HGI

NIKŠIĆ PROGNOZA