Mustafić: Rastoder pokazao nepokolebljivu ustrajnost, afirmišući dijalog i razumijevanje različitosti

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić uputio je hatarnamu-telegram saučešća, povodom smrti Rifata Rastodera 

„Poštovana porodico Rastoder, duboko sam potrešen viješću o smrti našeg dragog prijatelja Rifata. Njegov život i djelo obilježeno je borbom za najplemenitije humanističke ideale -pravde, slobode i čovjekoljublja“, naveo je Mustafić.

Podsjetio je da je kroz svoj politički rad Rifat Rastoder pokazao nepokolebljivu ustrajnost, afirmišući dijalog i razumijevanje različitosti . 

„U vremenu reafirmacije nacionalne svijesti bošnjačkog naroda, te unaprijeđenja kolektivnih prava manjinskih naroda, Rifat je dao nemjerljivi doprinos na političkom i društvenom planu, kroz lično pregalaštvo i neumoran spisateljski rad. Imao sam čast i privilegiju da sarađujemo kroz više oblasti, kao i u državnom parlamentu, posebno oko unaprijeđenja manjinskih prava, te važnih nacionalnih projekata, gradeći i lično prijateljstvo“, kazao je Mustafić.

Odlazak Rifata Rastodera, dodaje, predstavlja ogroman gubitak za porodicu, prijatelje, kao i cio naš narod i državu Crnu Goru.

„Njegov životni put i djelo ostavljaju neizbrisiv trag u našem kolektivnom sjećanju“, poručio je Mustafić.

NIKŠIĆ PROGNOZA