Mladi PES-a: 44. Vlada promijeniće političku paradigmu u Crnoj Gori

Izražavamo zadovoljstvo povodom formiranja 44. Vlade Crne Gore sa najvećom parlamentarnom podrškom od 2006. godine, uz uvjerenje da će nova Vlada predvođena Pokretom Evropa sad preuzeti teret visokih ideala koje zastupa, saopštili su Mladi Evrope, omladinske organizacije Pokreta Evropa sad(PES).

Oni su naveli da sarađujući sa premijerom Spajićem i većinom novih ministara u prethodnom periodu, kako kažu, ne sumnjaju da će Vlada promijeniti političku paradigmu Crne Gore, te uspješno promovisati ideju društvenog jedinstva i stabilnosti, sa posebnim naglaskom na stvaranje novog imidža ekonomski prosperitetne, pomirene i pravedne evroatlantske Crne Gore.

„Raduje nas što će se u naredne četiri godine posvetiti posebna pažnja stvaranju perspektivnog okruženja za mlade u Crnoj Gori, posebno kroz modernizaciju i poboljšanje kvaliteta obrazovanja, kao ključnog preduslova za akademsko i profesionalno usavršavanje naše omladine. Problemi i izazovi mladih u Crnoj Gori su duboko ukorijenjeni u našoj svakodnevici, zato iskazujemo očekivanje da će 44. Vlada ozbiljno pristupiti svim ovim pitanjima, te kroz dijalog i saradnju sa mladima i omladinskim organizacijama, posvećeno raditi na pronalaženju prijeko potrebnih rješenja“, navodi se u saopštenju.

Ističu da će Mladi Evrope biti pouzdan saveznik mladima u osnaživanju njihovog glasa u kreiranju bolje budućnosti.

„Vrijeme je da mladi ostaju ovdje“, zaklučili su.

NIKŠIĆ PROGNOZA