Ministri zarađuju uglavnom od 1.700 do 1.800 eura

Ministri u novoj Vladi premijera Milojka Spajića zarađuju mjesečno uglavnom od 1.700 do 1.800 eura, pokazuju podaci iz imovinskih kartona, koje su dostavili Agenciji za sprečavanje korupcije.

Po dosadašnjim podacima, veći broj njih ne dozvoljava uvid u bankovne račune. Imovinske kartone podnijeli su i neki članovi bivše vlade Dritana Abazovića, koji su ovoj godini do sada prihodovali od 20 do 26 hiljada eura, prenose Vijesti.

Ministar odbrane Dragan Krapović na toj poziciji od prošlog mjeseca prima oko 1.800 eura mjesečno, dok je ove godine, od rente zaradio još ukupno šest i po hiljada.

Ima stan od 89 kvadrata, auto iz 2005. i blizu 50 hiljada eura na računu. Ima i polovinu privatne firme, koja posjeduje dvije turističke polupodmornice. Od 2016. vraća kredit od 40 hiljada, a nije dozvolio uvid u bankovne račune.

Novembarska plata šefa diplomatije Filipa Ivanovića je blizu 1.700 eura. U podacima o njegovoj imovini piše još da se u avgustu ove godine zadužio oko pet hiljada eura i da nije dao saglasnost za uvid u bankovne račune.

Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA