Milović: Nećemo dozvoliti ukidanje sistema međugeneracijske solidarnosti

Smanjenje penzionih doprinosa tektonski je potres ekonomije, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i nosilac izborne liste “Budva može bolje” Nikola Milović.

„Upozoravamo odavno da je povećanje plata jedino moguće uz nova zaduženja i povećanja javnog duga ili smanjenje doprinosa za penzije! Ili kroz nove poreske namete, ili povećanje stope PDV-a. Kroz Odbor za ekonomiju i finansije upozoreni smi od MMF-a da ne diramo i ne smanjujemo doprinose za penzije. Moramo cijeniti napore prošlih generacija i njihova višedecenijska izdvajanja u Fond PIO“, napisao je Milović na Iksu.

On je prokomentarisao današnji tekst „Vijesti“, u kojem piše da je stav Međunarodnog monetarnog fonda da je program „Evropa sad 2“ rizik po državu.

„Za Fond PIO je vezano preko 360.000 građana, 250.000 zaposlenih i 110.000 penzionera. Nećemo dozvoliti ukidanje sistema međugeneracijske solidarnosti. Potrebna nam je ekonomija oslobođena populizma i praznih obećanja, jedino tako nećemo odstupiti od realne osnove i zdrave ekonomske logike“, zaključuje Milović.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA