Milatović primio akreditivna pisma četiri ambasadora

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora: Dawn McKen ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Andžeja Papježa ambasadora Republike Poljske, Mahmoud Mostafa Afifija ambasadora Egipta na nerezidentnoj osnovi i Fayez Mejbel Almutairija, ambasadora Kuvajta na nerezidentnoj osnovi, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

U odvojenim razgovorima sa ambasadorima, Milatović im je poželio dobrodošlicu, uspješnu misiju i kako navode u saopštenju, iskazao uvjerenje da će tokom svog mandata dati puni doprinos unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

Kako su kazali, u razgovorima su konstatovani dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za intenziviranje saradnje na bilateralnom planu.

„Ukazano je na važnost i potrebu zajedničkog rada na definisanju konkretnih programa saradnje. Oblasti evropskih integracija, bezbjednosti, ekonomije, turizma, trgovine i kulture prepoznate su kao polja sa najviše potencijala za konkretne ideje koje će unaprijediti međudržavne veze i zbližiti građane i privredu zemalja, a jačanje političkog dijaloga kao neophodan podsticaj u tom pravcu“, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Ambasadori su, kako se navodi u saopštenju, zahvalili predsjedniku na prijemu i dobrodošlici, uz punu otvorenost da u narednom periodu, u saradnji sa državnim organima rade na daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

Foto: Kabinet predsjednika

NIKŠIĆ PROGNOZA