Milatović: Otvaranje ambasade u Rijadu ojačaće odnose sa Saudijskom Arabijom

Otvaranje naše ambasade u Rijadu i intenzivna ekonomska saradnja i privlačenje stranih investitora iz Saudijske Arabije ojačaće dodatno naše odnose i otvoriti novu perspektivu razvoja, na obostrano zadovoljstvo naših zemalja, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović se u Rezidenciji na Cetinju sastao sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmedom Al Khateebom.

 „Tema razgovora bilo je dalje jačanje bilateralnih odnosa između Saudijske Arabije i Crne Gore. Dvije strane potvrdile su svoju posvećenost unaprjeđenju saradnje na svim poljima, posebno u oblastima turizma, obrazovanja i infrastrukture“, saopštili su iz Kabineta predsjednika.

Kako su kazali, Milatović je zatražio podršku za otvaranje ambasade Crne Gore u Rijadu, za šta je dobio pozitivan odgovor ministra Al Khateeba.

U saopštenju se navodi da je Milatović dobio poziv da učestvuje na prestižnoj konferenciji „Future Investment Initiative“ koja se održava krajem oktobra u Rijadu.

Kako navode, Al Khateeb je naglasio posvećenost Saudijske Arabije podršci razvojnim projektima koji idu u korist trenutnom i budućem rastu Crne Gore, i u tom smislu istakao podsticajnu podršku Saudijske Arabije od tri miliona američkih dolara za razvoj obrazovnog sektora u Crnoj Gori.

Prema njihovim riječima, sagovornici su pozdravili današnje potpisivanje Memoranduma o razumijevanju u oblasti turizma između dvije države.

„Razgovarali su i o kandidaturi Saudijske Arabije za održavanje Svjetske izložbe EXPO u Rijadu 2030. godine“, istakli su u saopštenju.

Milatović je pozdravio kandidaturu Saudijske Arabije za EXPO 2030. i kazao da će Crna Gora s pažnjom razmotriti podršku toj zemlji.

Foto: Kabinet predsjednika

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA