Milatović i Medoks: Što prije formirati Vladu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks, poručivši da je nakon mirnih i demokratskih izbora u Crnoj Gori potrebno što skorije formiranje stabilne Vlade.

„U ovom momentu Evropskoj uniji potrebna je uspješna priča proširenja i Crna Gora može i treba biti ta priča“, kazao je Milatović. 

Milatović je ocijenio da su odnosi među državama na zavidnom nivou.

“Vaša uloga u podršci demokratskom razvoju Crne Gore bila je značajna, a vjerujem da postoji prostor i za dalje jačanje naše saradnje. Crna Gora u narednom periodu ima tri važna spoljnopolitička cilja: ubrzanje evropskog puta, snaženje dobrosusjedskih odnosa i jačanje kredibilnosti kao članice NATO saveza. U unutrašnjoj politici –  prioritet je društvena kohezija i insistiranje na neophodnim reformama. Uvjeren sam da ćemo imati podršku Velike Britanije za ostvarivanje svih ovih ciljeva”, kazao je Milatović.

Medoks je pozdravila, kako je kazala, “jasne poruke podržane djelima” i ocijenila ih kao korak naprijed za državu u cjelini.

“Kako jačanje kredibilnosti vašeg članstva u Alijansi, tako želimo da vidimo i proširenje Evropske Unije i ohrabrimo evropske prijestonice da imaju proaktivan pristup prema zemljama Zapadnog Balkana. Takođe, regionalna saradnja je od velike važnosti”, zaključena je Medoks.

Izvor: RTCG

Foto: Kabinet predsjednika

NIKŠIĆ PROGNOZA