MEPPU: Odgovorili smo Branku Raduloviću

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma reagovalo je zbog teksta pod naslovom „Radulović pisao Abazoviću: Ne uništavajte posljednji zdravi potencijal za razvoj Crne Gore”, zbog toga što, kako navode, nije objavljena potpuna istina.

Sporno im je što je u članku pod naslovom „Radulović pisao Abazoviću: Ne uništavajte posljednji zdravi potencijal za razvoj Crne Gore”, Radulović naveo da je “Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma ostalo „gluvo“ na njegov zahtjev i kasniju zvaničnu urgenciju za dostavljanje punih informacija u vezi sa izdavanjem dozvola za izgradnju solarnih polja i vjetrogeneratora, a zakonski rok za odgovor je bio 15 dana”.

„Tim povodom, želimo javnost da informišemo da ovi navodi nijesu istiniti, te da je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma 4. jula 2023. godine odgovorilo (Broj: 01-332/23-5005/2) gospodinu Branku Raduloviću u vezi njegovog zahtjeva za dostavu informacija sa stanovištva ovog ministarstva o izgradnji solarnih elektrana čija procedura za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova je u toku, prije svega misleći na firme M Energy, CWP Europe, RES Montenegro Group, Sunrise Europe i UGT Renewables”, navode u reagovanju. 

Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

NIKŠIĆ PROGNOZA