Marković: Zbog saradnje sa Vučićem suverenistička opozicija Crne Gore da traži smjenu Daria Vraneša

Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković smatra da parlamentarna suverenistička opozicija u Crnoj Gori treba državnim organima da podnese zahtjev da se smijeni aktuelni predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš.

Marković je to istakla nakon što su pojedini crnogorski mediji najavili da će Vraneš sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o nastavku radova na dalekovodu Lastva-Pljevlja-Čevo.

Marković je ocijenila da Vraneš „na jedan bezobziran i izdajnički način uvlači Crnu Goru u velike probleme“, ističe da je dalekovod u nadležnosti naše države a ne Srbije i Vučića.

„Vučić to svjesno čini i tim pokazuje njegov odnos prema državnim organima CG, prije svega prema predsjedniku Milatoviću i premijeru Spajiću. Pitanje je šta će uraditi ovi naši predsjednici, da li će ovu uvredu i miješanje prećutati i ponašati se kao podanici Vučića ili će snažno reagovati i uputiti zvanično notu upozorenja sa porukom to neće dozvoliti Vučiću koji sve čini da destabilizuje CG“, navela je Marković.

Očekuje, ističe ona, da se povodom navedenog oglase i reaguju premijer Milojko Spajić i predsjednik DPS-a Danijel Živković, jer su oni iz Pljevalja.

„Ne smiju više čekati već preduzeti konkretne korake za smjenu Vraneša! Takođe ponovo apelujem na VDT Markovića da konačno krene u smjenu osnovnih i viših tužilaca koji ne rade svoj posao i dozvoljavaju da ovakve i slične stvari prođu bez njihog reagovanja, a znamo da je VDT prije svega tu da zaštiti interese svoje države Crne Gore“, zaključila je Marković.

Foto: LP

NIKŠIĆ PROGNOZA