Marković povodom izjave Vučevića: Đe je naše državno rukovodstvo da reaguje

Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković oglasila se povodom izjave premijera Srbije Miloša Vučevića koji je poslanicima opozicije zamjerio što su, dok su vršili vlast, „izgubili Crnu Goru i predali Kosovo“.

„Povodom izjave premijera Srbije konstatujem da niko iz vlasti ne reaguje na ovakve riječi Vučevića. Pa đe je premijer Spajić? On nema vremena jer se bavi pronalaženjem povoljnih kredita, da nas još više zaduži, pa se nema kad baviti ovakvim stvarima. Ali đe je onda MVP Ivanović koji nikako da shvati da je on ministrar u Vladi Crne Gore, a ne Srbije? A đe je predsjednik Crne Gore Milatović koji forsira i uvodi crkvu Srbije u institucije sistema, koja svima njima diktira šta da rade? A đe nam je vojvoda četnički Mandić koji trlja ruke i raduje se ovakvim riječima novog premijera Srbije Vučevića, koji odabra sve radikale u svojoj Vladi i tako svojim govorom najavi da je ovo ratnohuškačka Vlada koja na CG i druge susjedne države gleda kao na plijen. Ðe je naše državno rukovostvo da reaguje“, upitala je Marković.

Kako je konstatovala, „nema ih niđe jer ih je sve poklopio diktator Vučić.“

Prema riječima Marković, mnogi u ovoj vlasti su glasali na referendumu protiv Crne Gore, „i tu od njih ne trebamo očekivati ništa, već samo da aplaudiraju novom premijeru Srbije. Ali postavlja se pitanje, zašto su se kandidovali za ove važne funkcije koje im obezbjeđuju dobre plate, privilegije, razne kontakte i interese.“

„Pa naravno sve radeći da prvo proglase Crnu Goru srpskom državom, što smo mogli viđeti u Pljevljima. Znači oni iskreno niti hoće niti žele braniti interese Crne Gore od ovakvog otvorenog ponižavanje i ataka na nju“, ističe Marković. 

Sada je, kaže, svima jasno da EU i SAD sve ovo vide ali, kako dodaje, iz nekog razloga vrlo blago reaguju prema Srbiji i ako ovi ne haju za njihova upozorenja u vezi Vulina koji je blizak Putinu.

„Sada je jasno da je cilj Srbije izlazak na Jadransko more preko Crne Gore. Zato se falsifikuju i prisvajaju crnogorska istorija i kultura da bi sa njihovim medijskim falsifkovanjem istorijskih činjenica ostvarili svoj cilj“, dodaje Marković.

Ona je pozvala NATO i zemlje KVINTE, „a posebno gospodina Stoltenberga da konačno jasno izađe sa planom zaštite Crne Gore kao članice Alijanse i da jasno prezentuje i zaštiti države Zapadnog Balkana od otvorenih prijetnji i pretenzija od strane Srbije i uticaja od Rusije, da poslije ne bude kasno, jer je Crna Gora već napadnuta država i spolja i iznutra“.

Foto: LP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA