Marković: Mandiću da li se neko drugi miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

Vojvoda komentariše Eskobara u Skupštini Crne Gore i kaže da Crna Gora ne želi da postane nova država u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), saopštila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

„Mandiću da li se neko drugi direktno miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, koliko ste energije i volje utrošili i na koji način želite da servirate Crnu Goru u pokrajinu „srpskog sveta“?! Imali ste skoro priliku da pitate mnoge, od Dodika do ambasadora Rodića zašto se miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore? Nijesmo čuli ni glasa i sad kad je zvaničnik SAD rekao dobronamjerno da Vas SAD ne smatra za partnera i da ne možete biti taj koji će uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju (EU), reagujete na neprimjeren način…Evo nekoliko primjera ko se sve miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, a da vi nikada nijeste reagovali, naprotiv podsticali ste to. Da li se Mile Dodik miješa u unutrašnje stvari Crne Gore i to kada ga vi primate u posjetu Crnoj Gori, šta je sve govorio o Crnoj Gori“, ističe Marković.

Ona pita miješa li se ambasador Srbije Rodić, kad u sred Podogorice, kako kaže, negira crnogorski narod i Crnu Goru?

„A miješa li se ambasador Rusije u Crnoj Gori Maslanikov za koga znamo šta je sve izjavljivao? Miješa li se ministar vojni Srbije kada prima naše studente i govori im kako treba da se izjasne na popisu? Miješa li se patrijarh Srbije Porfirije kada je skoro dolazio u Crnu Goru i kaže da smo srpski narod i da govorimo srpskim jezikom. A miješa li se diktator predsjednik Srbije Vučić kada uoči firmiranja svake Vlade govori da u njoj nema Srba i miješa se u sve naše izbore. I da vas pitam donosimo li samo mi tada odluke u našoj kući? Da li tada brinemo o našoj kući ili kući u okviru „srpskog sveta“? I sad kada nam naši prijatelji ukazuju dobronamjerno da vi nijeste taj koji nas može uvesti u EU već samo u nekakav vaš „srpski svet“, odmah reagujete neprimjereno. Neće to tako moći Mandiću!“, navodi Marković.

Ona dodaje da imamo neke obaveze i razne ugovore sa Evropskom unijom (EU) i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), ističući, da sama činjenica da smo članica NATO-a znači i da, kako kaže, imaju pravo da ukažu ono što ne valja i mi to treba da shvatimo samo kao dobronamjerno reagovanje i važno upozorenje.

„Sad da čujemo u parlamentu ove iz Pokreta Evropa sad (PES) koji im je stav, a ne da ćute kao juče, a ćutanje je znak odobravanja. Abazović je nestao, nije htio da glasa protiv Mandića i sad je svima jasno sa kakvim manipulantima mi živimo! Jedno pričaju, a drugo rade. To se zove prevara i obmana!
Evo, vojvoda se odmah vraća na fabrička podešavanja i prijeti destabilizacijom, ako ih kroz rekonstrukciju ne uvedu u Vladu. Sa 14% podrške hoće da vode ovu državu i uvedu je u „srpski svet“, kao novu republiku srpsku, sa sjedištem u Nikšiću! Neće vam poći za rukom, ostaće vam to nedosanjani san, a loš ste glumac Mandiću“, zaključila je Marković.

Foto: Privatna arhiva

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA