Lekić: Bio sam na jednom sastanku o formiranju vlade, na SNP odgovornost za odluku

Lider Demosa Miodrag Lekić kazao je da situacija sa formiranjem nove Vlade dobija „zaplet niskog nivoa“, navodeći da je samo jednom prisustvovao pregovorima ispred koalicije „Za tebe“, sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP).

Lekić je rekao da je Crna Gora opet na raskrsnici. Ističe da su građani umorni od eksperimenata i besomučne propagande koja se dešava svakodnevno, te je značajno kako će se završiti proces formiranja nove vlade.

„Bio sam na jednom sastanku sa koalicijom „Za tebe“, sa SNP-om, vidio izbliza kako to funkcioniše i poslije nisam, jer je SNP nastupio sam u daljim pregovorima i preuzeo odgovornost za ono što bude odlučio. Tu možemo razlikovati različite faze – jedna je tzv. principi na koje smo izgubili vrijeme. Jedna izreka kaže „Ne oslanjaj se pretjerano na principe jer pod tom težinom mogu da popuste i puknu“. Poslije jednog dijela pregovora koji su bili neiskreni, uslijedila je pat pozicija, ili su figure oborene – ne znam šta je na šahovskoj tabli. Sada je neko zatišje, ne znamo što je iza“, rekao je Lekić za A plus TV.

Prema njegovim riječima, velika je odgovornost i veliki ulog, a ona onima koji vode proces pregovora da odgovore kako stoje stvari.

„Igraju se igre čiju pozadinu treba saznati“, rekao je Lekić.

On smatra da je koalicija „Za budućnost Crne Gore“ trebalo da bude dio nove vlasti.

„Prvo sa svojom snagom, opozicionim stažom koji je dug i dao doprinos promjeni prethodne vlasti, tako da se za mene to pitanje nije postavljalo kao dilema“, naveo je Lekić.

Foto: Dnevno

NIKŠIĆ PROGNOZA