Laković: Opština odgovorna za nekontrolisanu gradnju, Vlada riješila problem prije deset dana

Opština Budva ima jedinu i isključivu odgovornost za nekontrolisanu gradnju u neposrednoj blizini vrtića „Ljubica V. Jovanović Maše” – sve ostalo je zamjena teza i sakupljanje jeftinih političkih poena, saopštila je poslanica Pokreta Evropa sad (PES), Nađa Laković. 

Ona dodaje da kao što je od ranije poznato, Opština je dala zemljište i dovela do neprimjerene situacije u kojoj su se našli i djeca i roditelji, dok je Vlada sa resornim ministarstvom riješila problem za 24 sata. Nažalost, ispostavilo se da to nije odgovaralo onima čiji su lični interesi važniji od interesa naše djece.

“Zbog crnogorske javnosti, napominjemo da se Uprava vrtića zvanično obratila 26. aprila i da je istog dana organizovan sastanak sa predstavnicima Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, kako bi se urgentno našlo rješenje za pomenutu situaciju. Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je u hitnom postupku sprovelo sve neophodne mjere iz svojih nadležnosti i već 27.aprila urbanističko-građevinska inspekcija je donijela Odluku kojom se osporena prijava gradnje i zabranjuju radove. To znači samo jedno – da je na vrijeme ispoštovana ta Odluka sve bi bilo regulisano još prije deset dana“, navela je Laković.

Dodaje kako je licemjerno je i krajnje politikanski da Opština Budva, tek nekoliko sati uoči opravdanog protesta roditelja, poništava Saglasnost za privremeno zauzimanje dijela dvorišta vrtića (koje je dobio investitor da bi izgradio ogradu), ali ne i saglasnost na gradnju ulice. Najviše je licemjerno da se URA koja je dio vlasti u Budvi i dalje uporno oglašava ovim povodom, ali ne da okrive opštinske vlasti čije su odluke dovele do uzurpacije zemljišta koje koriste naši najmlađi, nego Vladu koja je zapravo po hitnom postupku i riješila pomenuti problem.

“Vlada Crne Gore i po ovom pitanju, kao i svakom do sada, pristupila je sa ciljem zašite najmlađih i svih građana Budve, a ne različitih interesnih grupa. Naš stav ostaje isti- i dalje ćemo kao i do sada obavještavati javnost po završenim aktivnostima, a nikako radi dobijanja političkih ili bilo kojih drugih poena, posebno ne preko naših mališana i njihovih roditelja”, zaključila je Laković.

Foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA