„Kovačević podnošenjem prijava bezuspješno vrši pritisak“

Podnošenje krivičnih prijava Marka Kovačevića protiv glavnog i odgovornog urednika Pobjede, kao i drugih lica, predstavlja bezuspješno vršenje pritiska i pokušaj relativizacije onoga što Kovačević jeste i onoga što tuženi predstavljaju, poručile su Socijaldemokrate (SD) Crne Gore.

Iz SD-a poručuju da je istina Kovačeviću najveći neprijatelj, „tako da ne bi čudilo da podnese krivičnu prijavu protiv nekoga ko ispred njega postavi ogledalo.“

„Pokušaj Marka Kovačevića, da izvrće i manipuliše, kako bi sprao ljagu sa njegovog poznatog nadimka i onoga što on simbolizuje, neće proći. Istina je tu da se pamti i prenosi sa koljena na koljeno, baš zbog takvih kao što je Kovačević. Umjesto izleta u istoriju, gdje uvijek završi na strani poraženih u svim istorijskim dešavanjima, kao i izleta po pitanju identitetskih odrednica, koje očito ne razumije, Kovačeviću bi bilo pametnije da se bavi upravljanjem opštinom, kad ga je već zapalo“, ističu iz SD-a.

Takođe, iz SD-a pozivaju one koji rukovode tužilačkim organima, da, kako kažu, striktno prate slovo zakona i ne dozvole da se tužilaštvo koristi za političke ciljeve.

„Ovim putem ih podsjećamo, da je čitava crnogorska javnost, prije nekoliko dana, svjedočila flagrantnom kršenju člana 22, Zakona o državnim simbolima, te da se očekuje njihova hitna reakcija“, navode iz SD-a.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA