Kostić: DPS Nikšić presipa „iz šupljeg u prazno“ i javno se blamira

Advokat Sava Kostić reagovao je povodom jučerašnjeg saopštenja Opštinskog odbora DPS-a Nikšić u kojem su pitali „da li je istina da je nakon što je podignuta optužnica protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, u Nikšićkom pozorištu posao dobila supruga advokata Kostića koji je prvog čovjeka Opštine zastupao u spornom predmetu“.

Reagovanje Kostića prenosimo integralno:

„DPS Nikšić nekoga pita o zapošljavanju?! Tragikomedija. Da nije tragično bilo bi smiješno. Da me poli vrela no ledna je govorila baba Joka, da citiram tu veliku ženu, kada se evo već govori o ženama i citatima.

Ne zbog DPS Nikšić i njihovih pitanja, već radi građana i javnosti, evo da se i ja javno zapitam ko je zaposlio moju suprugu? Da li je moju suprugu zaposlio Marko Kovačević, koji je moj branjenik ili je možda to uradio Mitropolit Joanikije čiji sam takođe branilac? Da nije kojim slučajem moju suprugu zaposlio Miodrag Daka Davidović koji nam je prvi susjed ili pak Miodrag Kostić Kole, kralj šećera iz Novog Sada koji nam je rođak? Može li biti da joj je posao našao i „sredio“ neki policajac, sudija, tužilac koje takođe zastupam? Ili se zaposlila tako što je kao i svaki slobodni građanin koristila zakonsko pravo, javila se na javni oglas za rad na radno mjesto na određeno vrijeme do povratka zaposlenog sa bolovanja, jedina predala potrebnu dokumentaciju i tako počela raditi? Neka na ova pitanja odgovori DPS Nikšić ili zdravi razum svakoga od vas poštovani građani. Uostalom, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama sve se može lako provjeriti, vidjeti i saznati koga to istinski zanima.

DPS Nikšić ovakvim populističkim „metafizičkim“ pitanjima nastavlja da presipa iz šupljeg u prazno i po ko zna koji put prezentuje prizemnu servilnost, istovremeno se javno blamirajući i pokazujući u sadašnjosti svoj sunovrat u bliskoj budićnosti, zbog svega što je radio u prošlosti. Zato bih DPS Nikšić predložio da „prelomi u mozgu“ i da uz Šobićevu pjesmu „Džemper za vinograd“ i „Đon“ čita Bećkovićevu poemu „Priča o Svetom Savi“ sa posebnim akcentom na stihove: „Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena a kamenje svezano“.“

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA