Kordić: Najoštrije osuđujem prijetnje i neprimjerene lične napade na Maju Vukićević

Najoštrije osuđujem prijetnje i neprimjerene lične napade na koleginicu, poslanicu Maju Vukićević, koji su proteklih dana dominirali društvenim mrežama, poručila je poslanica Nove srpske demokratije (NSD) Simonida Kordić.

Prema njenim riječima, razlike u političkim stavovima i rasprave u tom domenu su legitiman dio političkog života, „no neprihvatljivo je da se pod plaštom navodne demokratske rasprave ugrožava lična bezbjednost, integritet i na kraju, ali svakako ne manje važno i sloboda svake osobe da misli i iznosi svoje stavove.“

„Prijetnje i napadi, kako anonimni tako i oni pod punim imenima i prezimenima, kojima je ovih dana izložena koleginica Vukićević, upravo su dio one retorike čiji je cilj da nasiljem istisne žene iz politike i javnog života. Zato očekujem da će i Ženski klub Skupštine Crne Gore, čija sam jedna od kopredsednica, osuditi ove napade. To sam inicirala ne samo zato što smo Maja Vukićević i ja izabrane sa iste koalicione liste, već zato što i kao političari, ali i kao žene moramo doslijedno podržati slobodu mišljenja i oštro se suprotstaviti svakom nasilju“, poručila je Kordić.

Foto: Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA