Knežević: Sumnjam da me i dalje prate, tekstove protiv mene pisali agenti ANB-a

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera koalicije ZBCG Milan Knežević rekao je da ga i dalje prate i prisluškuju, ističuči da je u prethodnom periodu bilo mnogo zloupotreba u radu tajne službe.

Knežević je na konferenciji za medije u parlamentu rekao da je bio evidentan obračun ANB-a sa neistomišljenicima.

Pojasnio je da je tužio M portal zbog navoda da je identifikovani saradnik strani službi bezbjednosti. Naglasio je da su sporne tekstove pisali agenti ANB-a, a podaci su tajni.

Poziva SDT da ga saslusaju ako su ovi navodi istiniti.

„Ako sam ja saradnik onda treba danas da me uhapse. Ali ako nijesam onda predmet treba da preuzme VDT jer ako agenti kažu da imaju konkretne dokaze da sam ja saradnik onda je jasna njihova uloga, i Uprave policije i ANB-a“, saopštio je Knežević.

On je rekao da se M portal nalazi u prostorijama Bemaksa. To je, kaže, nastavak rada portala Udar.

Smatra da tužilaštvo treba da sasluša glavnu urednicu M portala Danicu Nilolić ali i njega, zbog navoda da su agenti ANB-a radili za taj portal. Dodaje i da se sve dešavalo dok je Savo Kentera bio na čelu Agencije. 

„ANB je bio udarna pesnica DPS-a u obračunu sa neistomišljenicima“, rekao je Knežević.

Vezano za nedavni sastanak parlamentarne većine, kojem nije prisustvovao, Knežević potvržuje da nije bio na sastanku u Šipčaniku. 

„A premijeru Milojku Spajiću saopštiću svoje stavove mimo medija. Ostajem privržen koalicionom sporazumu“, kazao je Knežević.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA