Knežević: DNP i Slobodna Crna Gora će zajedno nastupati na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je na današnjoj konferenciji za medije kazao da je došlo do sporazuma o organizovanoj saradnji i jedinstvenom političkom delovanju između njegove partije i Slobodne Crne Gore (SCG) Vladislava Dajkovića.

Knežević je istakao da će te dvije partije zajedno nastupati na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici.

On je napomenuo da su te partije na junskim parlamentarnim izborima izašle u više lista i time rasule glasove.

„Dilema kako nastupati je iza nas“, kazao je Knežević.

Dajković je poručio da SCG postaje čvrst i stabilan partner DNP-a.

„Ovim se rađa nova politička realnost u Crnoj Gori. Javlja se jak politički blok na čelu sa Milanom Kneževićem“, kazao je Dajković.

On je dodao da je „Milo otišao sa vlasti, ali su na vlast došli razni mali Milovići“.

„Crna Gora je priznala Kosovo više nego Aljbin Kurti, a sankcije Rusiji i dalje traju. Zato smo odlučili da formiramo ovaj savez. Učestvovaćemo u izborima u Šavniku kad se raspišu, ali i u Andrijevici, Budvi i u Podgorici na jesen ako bude izbora. Zajedno možemo sve“, naglasio je Dajković.

Upitan na osnovu čega kaže da će biti izbora u Podgorici, Dajković je kazao da „i djeca znaju da je na snazi ozbiljna kriza“.

„Siguran sam da kriza u Podgorici zavisi od situacije na državnom nivou“, istakao je lider Slobodne Crne Gore.

Knežević: Saglasan sam sa ocjenom Fridom Hausa, da je ZBCG ušla u Vladu bilo bi drugačije

Na pitanje kako komentariše ocjene Fridom Hausa da je u Crnoj Gori na snazi hibridni režim, Knežević je rekao da je saglasan sa tom ocjenom.

„Ključni razlog je što nije došlo do demontaže je što koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) nije dozvoljeno da uđe u vlast, na pozicije ministara, a da je ona dio izvršne vlasti, to bi bilo drugačije“, rekao je Knežević.

Dodao je da rekonstrukciju očekuje na osnovu dogovora sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

On je rekao da je do nje trebalo doći i poslije ostavke predsjednika države Jakova Milatovića na sve funkcije u Pokretu Evropa sad (PES), i nakon isključenja ministra pravde Andreja Milovića iz partije.

Na pitanje novinara o „odlasku Mila a dolasku Milovića“, Djaković je rekao da nije mislio ni na jedno ime, ali da je spoljna politika ostala ista, a da ni jedan interes srpskog naroda nije ispunjen.

foto:Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA