Kažanegra Stanišić izabrana za potpredsjednicu Demokrata

Za potpredsjednicu Demokrata, jednoglasno je izabrana Dragana Kažanegra Stanišić, na sjednici Glavnog odbora te partije.

Kažanegra Stanišić je, kako se navodi u saopštenju, internacionalna sekretarka Foruma žena Demokratske Crne Gore i članica Glavnog odbora partije. Po struci je ekonomistkinja, studije je završila u Beogradu, na Fakultetu za bankarstvo i finansije, a dugo godina je prepoznata kao aktivistkinja za zaštitu grad – hotela Svetog Stefana, kroz angažmane u civilnom društvu.

Sve odluke, navode, odbor je donio jednoglasno.

Novoizabrana popredsjednica Demokrata je druga na izbornoj listi ,,Demokrate- Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! Đorđe Zenović” na lokalnim izborima u Budvi zakazanim za 26. maj.

„Kažanegra Stanišić je nakon izbora istakla da je počastvovana činjenicom da je upravo na Svetom Stefanu, mjestu za čiji se status, kao opšteg i državnog dobra, svakodnevno bori, izabrana za potpredsjednicu Demokratske Crne Gore, Partije koja je i u Budvi i u Crnoj Gori, već deset godina model principijelnog i doslednog postupanja u odnosu sa svakim koalicionim partnerom i građaninom“, navodi se u saopštenju.

Takođe, na sjednici su u okviru izbora i imenovanja, kao predlozi Foruma žena Demokratske Crne Gore, za nove članice predsjedništva partije imenovane iz reda žena i to funkcionerka Demokrata Jovana Mijović, Sandra Radević, generalna sekretarka Foruma žena Demokrata, Ilda Škrijelj, potpredsjednica Foruma žena Demokrata, kao i Branka Vukojičić, portparolka Foruma žena Demokrata, čime Glavni odbor dokazuje posvećenost Partije povećanju broja žena na ključnim mjestima odlučivanja u Partiji i zemlji.

Na sjednici Glavnog odbora za člana predsjedništva partije izabran je i Velizar Kaluđerović, dugogodišnji funkcioner Demokratske Crne Gore, dok je za predsjednika Demokratskog savjeta izabran Milivoje Zarubica.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA