„Isključenje Milovića i izlazak Milatovića neće poremetiti PES“

Ministarka vanjskih poslova Maida Gorčević kazala je da izlazak iz partije dosadašnjeg potpredsjednika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića i isključenje Andreja Milovića iz partije neće uticati na imidž PES-a niti na stabilnost Vlade. Ona je istakla da je podjela u PES-u na one koji podržavaju Spajića ili Milatovića završena još kada su poslanice Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur prestale da budu dio partije.

Komentarišući isključenje ministra pravde Andreja Milovića iz partije, Gorčević je kazala da je on i dalje član Vlade, i da već ima i konstruktivne sastavnike u Briselu. 

“Gospodin Milović dalje nastavlja da obavlja svoju funkciju na poziciji ministra pravde. Na osnovu njegovih rezultata će se premijer, ali i ostali članovi Vlade odnijeti prema njemu, kao i za svakog pojedinočno od nas, jer svakog od nas odgovara upravo za svoje rezultate”, kazala je ona. 

Kada je riječ o ostavci u partiji dosadašnjeg zamjenika predsjednika PES-a Jakova Milatovića za nju je to samo formalizovanje odluke, s obzirom na to da se, kako je rekla, on Pokretom i učešćem u njemu nije bavio već od trenutka kada je postao predsjednik države. 

“Zahvalni smo na svemu što smo zajedno do sada uradili, na jednim važnim demokratskim odlukama koje su donešene i procesima koji su se odigrali zajedno sa gospodinom Milatovićem i zaista smo zadovoljni zato što je gospodin Milatović i prvi demokratski predsjednik Crne Gore nakon višegodišnje vladavine gospodina Đukanovića”, kazala je Gorčević. 

Ne očekuje da izlazak Milatovića može uticati na imidž PES-a niti stabilnost vlade. 

“Ne očekujemo da može uticati na stabilnost Pokreta Evropa sad kakav jeste, zato što smatramo da Pokret ne čine pojedinci, Pokret čine ljudi, Pokret čine ideje. Mi smo ovdje došli da ostvarimo Pokret, kroz njega i formalizujemo program Evropa sad 2 što smo već uradili kroz prvi korak povećanja penzija. Ono što dalje slijedi jeste da okupljamo dobre, vrijedne ljude koji će pratiti ovu ideju, radi rezultata, ne radi politike“, kazala je ona.

 Na pitanje da li se očekuje podjela u PES-u na one koji podržavaju Spajića i na one koji podržavaju Milatovića, Gorčević je kazala da je to već urađenp kada su poslanice Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur napustile partiju. 

“Mislim da je ta podjela urađena već prije parlamentarnih izbora i da je ta podjela tu stala kada je poslanički klub u pitanju. Mislim da već dvije poslanice su napustile klub Pokreta Evropa sad. Mislim da je tu stala sva podjela kada je poslanički klub u pitanju. Vjerujem da će poslanički klub u narednim danima pokazati jedinstvo. Pokazaće zbog čega smo ovdje. A to je upravo zbog građana. Nekako bi se birale strane i ne kako bi sigurno na kraju birali da li smo za jednog ili drugog”, kazala je Gorčević. 

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA