I LP se pridružuje protestu ispred Skupštine Crne Gore

Liberalna partija (LP) pridružuje se jedinstvenom pozivu na protest ispred Skupštine Crne Gore, koji se organizuje povodom postavljanja Andrije Mandića, predsjednika Nove srpske demokratije, na funkciju šefa crnogorskog Parlamenta.

„Pozivamo i sve naučne institucije kao što su DANU, CANU, crnogorske fakultete i studente, kao i Maticu crnogorsku, PEN centar, SUBNOR, nevladine organizacije a najprije i sve opozicione političke partije, da se svi zajedno se odupremo klerofašizmu koji se nadvio nad Crnom Gorom i pošaljemo snažnu poruku građanske i pristojne Crne Gore.  Ovakva politika 42. i 43. Vlade je dovela do urušavanja i sloma svih institucija Crne Gore, stalnih udaraca kleronacionalizma na Crnogorski narod ali i na manje brojne narode u Crnoj Gori u svojem pokušaju da uruši građanski koncept i mir u društvu. Nekažnjeno se godinama raspiruje govor mržnje a pojedinci koji su inspiratori takvih pojava zauzimaju sve više važne funkcije u državi. Jasna je namjera da se od Crne Gore napravi nefunkionalna i etnički podijeljena država poput BiH“, saopštili su iz LP.

Na protest, navode, pozivaju i sve manjinske narode Bošnjake, Albance, Muslimane, Rome i Hrvate i Srbe ali i sve građane da stanu u odbranu normalne i evropske Crne Gore.

„Ovo je borba za očuvanje ravnopravnosti svih u Crnoj Gori, zato zajedno šaljem poruku stop nacionalizmu, ekstremizmu, ponižavanju Crne Gore i njenih građana od strane sopstvene vlasti ali i iz država regiona. Neće nas popisivati podanici srpskog sveta i Vučićevi plaćenici, zato svi zajedno na protest, kad ako ne sad“, zaključili su iz LP.

Foto: LP

NIKŠIĆ PROGNOZA