HRA: Pozdravljamo stav Spajića da Crna Gora treba da glasa za rezoluciju

Pozdravljamo stav premijera Milojka Spajića da Crna Gora treba da glasa za predloženu rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici bez obzira na ishod amandmana koje Vlada namjerava da predloži. To je jedina ispravna odluka koja Crnu Goru principijelno usmjerava ka sigurnoj budućnosti, naveli su iz Akcije za ljudska prava.

„Jasno nam je da Vlada ne želi da kosponzorstvom preporučuje rezoluciju na usvajanje drugim državama zbog pritiska koji trpi od koalicionih partnera i vlasti u Srbiji. Ipak, nadamo da će se to do samog glasanja desiti i da će se tako i naša država pridružiti bivšim jugoslovenskim republikama koje tu rezoluciju zdušno podržavaju kao zalog za trajni mir na Balkanu.“, naveli su oni.

Žalr, kako kažu, zbog toga što je Crna Gora i danas pod sjenkom ratne politike 90-ih, koja je „agresivnim nacionalizmom nanijela previše zla i patnje i samom srpskom narodu, a kamoli ostalima“.

„Na kraju, inicijativa da Crna Gora kosponzoriše UN rezoluciju je okupila nezapamćeno veliki broj podržavalaca iz crnogorskog građanskog društva. Radi se o 109 nevladinih organizacija i preko 460 javnih ličnosti, građana i građanki koji su kroz ovaj vid angažmana, dali aktivan doprinos i svojim djelovanjem osigurali da Crna Gora postupi ispravno i ljudski prema žrtvama najmasovnijeg zločina u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, na čemu im se zahvaljujemo“, dodaju oni.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA