Gorčević sjutra u radnoj posjeti Žabljaku

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević boraviće sjutra sa saradnicima u radnoj posjeti Žabljaku.

Kako je najavljeno iz Ministarstva evropskih poslova (MEP), posjeta je dio projekta EU4ME – Podrška komuniciranju procesa evropske integracije.

Navodi se da je predviđen sastanak Gorčević sa predsjednikom Opštine Žabljak Radošem Žugićem i njegovim timom, kao i posjeta Osnovnoj školi (OŠ) „Dušan Obradović“, u okviru koje će biti održan školski čas i kviz o poznavanju EU i procesa pristupanja Crna Gore EU.

Tokom posjete Žabljaku, Gorčević će, zajedno sa Žugićem, obići tri projekta čije se sprovođenje finansira iz EU fondova, odnosno uz podršku Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Navodi se da su u pitanju projekati “Usavršavanje – Usklađivanje vještina i lokalnih potreba za radnom snagom” (centar za obuku „Duga“), „Eko smart park“ i projekat uspostavljanja suvenirnice i radionice za izradu proizvoda od vune i suvenira.

Iz MEP su kazali da će od 13 do 14 sati na opštinskom platou biti organizovan Sajam durmitorske hrane i proizvoda domaće radinosti, uz nastup Kulturno – umjetničkog društva (KUD).

U slučaju lošeg vremena, Sajam durmitorske hrane i proizvoda domaće radinosti, uz nastup KUD-a biće održan u Centru za kulturu opštine Žabljak.

foto:gov.me/arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA