GI „21. maj“: Tri posljednje Vlade od Crne Gore napravile kreaturu od države

Svakodnevne izjave lidera ili pojedinaca iz političkih partija samo potvrđuju deprimirajuće crnogorske prilike. Politike stranaka govore o odsustvu minimuma vizionarske ili sistemske pameti, programskom mrtvilu, višku stupidne demagogije i dominaciji metiljavog prilagođavanja, saopšteno je iz GI „21. maj“.

U saopštenju navode da se ukupna crnogorska politika se svela na vapaj za vlašću i maglovitu priču o proevropskom putu sa očiglednim nedostatkom napretka za državu i društvo.

„Vlade koje se posljednjih tri godine smjenjuju na vlasti uspjele su da ostvare “reformske iskorake” koji su ispod nule. Pritom, od Crne Gore  su napravili kreaturu od države i sivilo od društva u kome dominiraju politički prevaranti, plitki populisti, osobe bez integriteta, notorne neznalice i strani doušnici od kojih je znatan dio u mantijama. U međuvremenu, tzv. opozicija u liku bivših vladajućih partija nije vrijedna ni spomena. Sve to pokazuje u kojoj mjeri jedino imaju smisla isključivo  one društvene i političke misli i one aktivnosti koje će značiti demontažu sadašnjeg poretka i naslijeđenih partijskih praksi“, navode iz GI „21. maj“.

Zaključuju da prvorazredni zadatak slobodne građanske javnosti leži u „razobličavanju štetočinskog rada vladajuće koalicije kao i pružanju otpora djelovanju koje je motivisano velikosrpskim klero-nacionalizmom, partijskom destrukcijom, ekonomskim populizmom, identitetskom manipulacijom, obrazovnom i kulturnom regresijom ili vraćanjem Crne Gore u predreferendumske političke obrasce.“

Foto: GI „21. maj“

NIKŠIĆ PROGNOZA