DPS Nikšić: U Službi zaštite i spasavanja rade hrabri i izuzetni profesionalci

Na sjednici Skupštine opštine Nikšić, koja je održana u petak, odbornik vlasti Nikola Vukotić, iznio je skandalozne tvrdnje da su zaposleni u Službi zaštite i spašavanja u prethodnom periodu dovođeni s ulice, bez stručnih kompetencija i da su zbog njihove nestručnosti bili ugroženi ljudski životi, saopšteno je iz OO DPS Nikšić.

“Gospodin Vukotić, ma kakva mu namjera bila, a nama je očigledna, htio je omalovažiti rad Službe zaštite i spasavanja u prethodnom periodu, kao i ranijih rukovodilaca, a sve kako bi na pijedestal izdigao svog partijskog kolegu i iskazao mu zahvalnost. Podsjećamo javnost da u ovoj službi godinama rade izuzetni profesionalci, koji osim svih potrebnih kvalifikacija za ovaj posao, imaju one najbitnije, a to su humanost, ljudskost i hrabrost. Građani Nikšića, i ne samo Nikšića, svjedoci su brojnih intervencija pripadnika ove službe. A sada pitamo odbornika Vukotića da li blaćenjem prethodnog komandira želi ovom aktuelnom zahvaliti na zaposlenju brata, koji inače ima zasnovan radni odnos u drugoj firmi, a u Službi zaštite i spasavanja, po ko zna kakvom ugovoru, obavlja poslove i prima platu”, navodi se u saopštenju.

Iz nikšićkog DPS-a pitaju Vukotića da li je njegov brat, inače iz poljoprivredne struke, stručnjak za spasilačke intervencije, pošto ostali po njegovim riječima nijesu.

“U slučaju gospodina Vukotića najbolje se oslikava svo besprizorno političko i rodbinsko zapošljavanje aktuelne vlasti, jer je i sam uhljebljen u Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, a brat mimo redovnog posla dobija ugovor u Službi zaštite i spašavanja Opštine Nikšić. Takođe, ovih dana u istoj službi izmijenjena je sistematizacija, za koju je saglasnost potpisao predsjednik opštine Marko Kovačević, a sve kako bi se napravilo mjesto za još jednu “ekspertkinju u oblasti zaštite i spasavanja”, inače suprugu jednog od aktuelnih direktora u Nikšiću, a da ne pominjemo ostale majke, braću i sinove funkcionera. Zaključno, pitamo gdje je na skali prioriteta aktuelnih predstavnika vlasti, među njima i Vukotića, stručnost onda kada je potrebno uhljebiti članove uže i šire familije!? A da, nigdje, tada mimo familijarne veze, nikakva stručnost nije neophodna”, kaže se u saopštenju.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA