DPS Budva: Krapović dužan da ukloni ratnohuškački transparent iz našeg grada

Opštinski odbor DPS Budva pozvao je ministra odbrane Dragana Krapovića, da u domenu svojih ingerencija sa ulaza u njegov rodni grad, ukloni ratno-huškački transparent kojim se, kako su saopštili, potpiruje agresija na suverenu državu, priznatu od strane Crne Gore.

„To je njegova dužnost kao ministra odbrane države članice NATO-a, i kao nekog ko je rođen u Budvi, gradu nekadašnjem simbolu crnogorskog turizma, koji sadašnja vlast pokušava da svede na nacionalističku palanku. Pozivanjem da se srpska vojska vrati na Kosovo, preko transparenta, nacionalističke grupacije navođene iz raznih paraobavještajnih službi, čiji su pripadnici očigledno svoje utočište našli u Budvi, a podršku u lokalnoj vlasti, provociraju i pokušavaju da ugroze skladni suživot njenih građana“, kažu u saopštenju.

Ističu da je transparent sramota grada, njegove lokalne uprave, ali i Vlade i nadležnih institucija koje deklarativno podržavaju evropsku perspektivu Crne Gore, „a sa druge strane pasivno gledaju na nacionalistička divljanja širom naše države“.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA