„Dok su na vlasti stranke ne čine ništa o rješavanju stambenog pitanja“

Jedan od osnivača Pokreta Preokret Srđan Perić oglasio se danas nakon što je GP URA predstavila projekat „Stan za sve“, i podsjetio da je politički subjekat čiji je osnivač program „Siguran stan“ predstavio prvo na lokalnim izborima 2022, potom i na parlamentarnim 2023. godine.

„I nije problem što stranke preuzimaju naš program – više subjekata je to uradilo u samoj kampanji- u konačnom to je potvrda njenog značaja – problem je kada u preuzimanju ideje površnim i neodrživim pristupom suštinski obesmišljavate ideju koja je sasvim održiva“, kaže Perić.

U objavi  na društvenoj mreži „X“ naveo je da sve stranke dok su bile ili jesu na vlasti nisu učinile ništa konkretno u tom pravcu – kada su mogle ili kada mogu.

„I da dodam, stranke koje su sada u vlasti na lokalu već prema postojećem Zakonu mogu pokrenuti ciklus rješavanja problema podstanara. Umjesto toga – nude podstanarima po 50 eura. Jednom za jednom moramo se okrenuti realnoj politici. U narednom periodu pojašnjavamo (i podsjećamo) kako na realan i održiv način možemo do javnog stanovanja – uključujući i komponentu socijalnog stanovanja“, zaključio je Perić.

Foto: TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA