Đurović, Vojinović, Kovač i Vuksanović razmatraju podršku drugim listama?

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović i ministri prosvjete, finansija i pravde Miomir Vojinović, Aleksandar Damjanović i Marko Kovač, koji su odbili da budu na poslaničkoj listi Socijalističke narodne partije, nastaviće zajednički svoje političko djelovanje, saznaje Pobjeda.

To su Pobjedi saopštila dva izvora bliska visokim državnim funkcionerima navodeći da im se pridružio i Nebojša Vuksanović, predsjednik Odbora direktora Plantaža, koji je takođe odbio da se nađe na poslaničkoj listi SNP-a.

– Javnost će biti obaviještena o daljim potezima. Ti potezi će biti zajednički dogovoreni i uključivaće dalje političko djelovanje uključujući i podršku nekim drugim listama – rekao je izvor Pobjede.

On nije mogao da precizira koju konkretno listu bi mogli podržati, ali je, prema saznanjima Pobjede, mogući izbor lista Ure i Demokrata ili eventualno PES-a.

Vojinović i Damjanović su u odvojenim izjavama u ponedjeljak veče za Pobjedu potvrdili da su odbili da se nađu na listi. To su uradili i Kovač i Vuksanović, dok se jedino Đurović nije izjašnjavala.

Kovač, Vojinović, Vuksanović i Đurović su za sada ostali članovi SNP-a, a odbili su da se nađu na poslaničkoj listi jer su nezadovoljni njenim sastavom.

Damjanović još 2017. godine nije član Socijalističke narodne partije.

Ukoliko visoki funkcioneri napuste SNP i podrže druge liste, u pitanju bi bio najveći raskol u toj partiji još od rascjepa 2017. godine kada je Aleksa Bečić napustio SNP i formirao Demokratsku Crnu Goru.

Iz SNP-a su kazali da je sjednica GO protekla u demokratskoj atmosferi.

– Socijalistička narodna partija još jednom je pokazala svojim djelovanjem da je ozbiljan stožer demokratskih procesa, da baštini vrijednosti svojih osnivača prije punih 25 godina, ali i da širom otvara vlada mladim, obrazovanim i kvalitetnim ljudima, koji su budućnost SNP-a i Crne Gore – navodi se u saopštenju.

Dodaju da je ,,sjednica Glavnog odbora protekla u demokratskoj atmosferi razumijevanja i poštovanja, te da su svi iskazali punu posvećenost daljoj borbi za demokratsku i prosperitetnu Crnu Goru“.

Izvor: Pobjeda

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA