Injac: Fokus na stvaranju podsticajnog poslovnog ambijenta

Podgorica kao privredni centar Crne Gore nudi šansu za sve one koji imaju jasnu viziju i čistu misiju, kazala je gradonačelnica Olivera Injac, na današnjoj, prvoj sjednici novog saziva Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji glavnog grada.

Na sjednici se razgovaralo o značajnim temama za razvoj i poboljšanje biznis ambijenta na teritoriji Podgorice.

„Naš fokus mora biti na stvaranju podsticajnog poslovnog ambijenta koji privlači investitore, podstiče inovacije i podržava mala i srednja preduzeća. Živimo u vremenu izuzetnih prilika, a Podgorica kao privredni centar Crne Gore nudi šansu za sve one koji imaju jasnu viziju i čistu misiju”, kazala je Injac, kako je saopštio Glavni grad.

Savjet za unapređenje poslovnog ambijenta, čiji su članovi predstavnici lokalne i državne uprave, poslovne, naučne i biznis zajednice i predstavnici međunarodnih partnerskih organizacija, koordinira aktivnosti u cilju sprovođenja prioritetnih reformskih mjera i unapređenja poslovnog ambijenta. Upravo te reformske mjere su, kako se navodi, u funkciji „otklanjanja biznis barijera i nepotrebnih propisa i procedura koje sprovode organi lokalne uprave kako bi se stvorili uslovi za veću konkurentnost i brži privredni rast na području Glavnog grada Podgorice.“

„Zato me raduje što smo danas ovdje i što ćemo udruženim snagama jačati biznis zajednicu i graditi bolju budućnost za sve građane. Uvjerena sam da, zahvaljujući vašoj predanosti prema društveno – odgovornom poslovanju, podršci lokalnim inicijativama i osjećaju odgovornosti prema zajednici, možemo stvoriti okruženje gdje se rad i inovativnost cijene i nagrađuju i gdje se otvara tržište sa novim mogućnostima”, kazala je Injac tokom predsjedavanja sjednicom.

„Neka predanost razvoju Podgorice bude među poslovnim prioritetima, neka naše odluke hrabre, a djela inspirativna, jer samo tako možemo izgraditi Podgoricu koja će biti uzor, kao sigurno i prosperitetno okruženje i pokretačka snaga ekonomskog razvoja našeg grada i države”, zaključila je gradonačelnica.

Na sjednici je govoreno o investicionim potencijalima Podgorice i rezultatima koji su u prethodnih godinu dana ostvareni na polju digitalizacije i unapređenja procesa rada.

Foto: podgorica.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA