Đuričković: Sve odluke po pitanju vanjske politike donose u Beogradu

Izjava Pokreta Evropa sad da amandmane predlažu uz posredovanje SAD-a, nije iznenađenje. Čvrsto sam uvjeren da je riječ o nekom bratu od tetke koji je na privremenom radu u SAD, koji je u pauzi između kuće i posla ponudio posredovanje. Današnji odgovori ambasada SAD-a i Njemačke najbolje opisuju na koje grane je spala naša diplomatija i kojom brzinom se urušava međunarodni ugled Crne Gore, napisao je na X mreži međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković.

I ovog puta, kako dodaje, baš kao u slučaju protesne note BiH, građani i mediji informacije ne dobijaju od Ministarstva vanjskih poslova i Vlade Crne Gore već moraju da traže odgovore od ambasada drugih zemalja.

“Nakon mjeseci ćutanja Ministarstva vanjskih poslova i Vlade Crne Gore povodom učešća crnogorskih zvaničnika na proslavi neustavnog Dana Republike Srpske, posjete Dodika i protesne note BiH, glasanja na POSP-u, Savjetu Evrope , uvredama koje u kontinuitetu stižu od režima Vučića…najavljeni amandmani predstavljaju najveću diplomatsku aktivnost 44. Vlade. Nažalost, posvećenost i predanost Vlade i MVP-a posljedica je podaničkog mentaliteta, a ne nezavisnosti u vođenju vanjske politike. Glavni pregovarač Crne Gore sa EU, već je napustio svoje obaveze i posvetio se lokalnim izborima. Bilo bi finansijski racionalno da se istim primjerom vodi i šef diplomatije Filip Ivanović jer se sve odluke po pitanju vanjske politike Crne Gore svakako donose u Beogradu, eventualno po koja odluka u skupštinskoj kapelici vojvode Mandića”, naveo je Đuričković.

foto: SD

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA