Đuričković: Da li se sa GP URA može u EU – pokazali su izvještaji

Da li se sa pokretom URA, kao apsolutnim vršiocem vlasti, može u EU – pokazali su izvještaji EU, ocijenio je međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SDCG) Miloš Đuričković.

On je to kazao nakon što su premijeri Hrvatske i Albanije, zatražili da se kazni Srbija zbog sukoba u Banjskoj na Kosovu.

 

Kada lideri susjednih država kažu da prate i usklađuju vanjsku politiku sa EU, to, kaže, “u praksi izgleda kao na slici”.

“Onima koji kreiraju i predstavljaju vanjsku politiku Crne Gore puna su usta usklađenosti sa vanjskom politikom Evropske unije. U praksi, državu guraju u propale inicijative, poput Otvorenog Balkana. Umjesto suštinskih reformi i napretka ka EU, građanima se plasiraju filmovi B produkcije kao dokaz borbe protiv kriminala, dok su popusti u supermarketima i popunjenost ležaljki postali indeksi ekonomskog napretka i boljeg životnog standarda”, napisao je funkcioner SD-a u objavi na mreži X.

Da li se sa pokretom URA, kao apsolutnim vršiocem vlasti, može u EU, kaže da “pokazali su izvještaji EU”.

“Da li je koncept lokalnih vlasti u NK, PG, BD, PV i ZT dobar na državnom nivou i garant evropske budućnosti, zaključite sami”, naveo je u objavi.

foto:gradski.me

NIKŠIĆ PROGNOZA