Đukanović sa ambasadorom Slovačke: Zahvalnost na razumijevanju crnogorskih težnji

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadora Slovačke u Crnoj Gori Borisa Gandela, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Đukanović je zahvalio ambasadoru na inicijativi za susret, visoko cijeneći prijateljske odnose između Crne Gore i Slovačke. Kako je saopšteno, on je u lično i u ime Crne Gore zahvalio Slovačkoj na kontinuiranom razumijevanju crnogorskih težnji od obnove nezavisnosti, članstva u NATO, puta ka članstvu u EU, ističući da smo sve te dionice uspješno realizovali zahvaljujući i podršci prijatelja, posebno Slovačke.

Đukanović je zahvalio ambasadoru i na izuzetno aktivnom angažmanu u Crnoj Gori, inicijativama koje su pomogle da se očuva kontinuitet prijateljstva dvije zemlje i otvore horizonti novih mogućnosti. Uz podsjećanje na zvaničnu posjetu Bratislavi, kazao je da u Crnoj Gori sa pažnjom pratimo procese na političkoj sceni te zemlje, uvjereni u dalji razvoj odnosa u obostranom interesu.

Navodi se da je Gandel zahvalio Đukanoviću za prijem i pozdravio iskreno prijateljstvo dvije zemlje i dva naroda, čemu je, kako je kazao, važan doprinos dao predsjednik Đukanović. Ističući zadovoljstvo što je tokom njegovog diplomatskog mandata realizovana zvanična posjeta Predsjednika Slovačkoj, iskazao je nadu u nastavak uzornih odnosa Crne Gore i Slovačke na tim temeljima.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o, kako se navodi, političkim prilikama u zemlji i aktuelnim kretanjima u regionu i međunarodnoj zajednici. Iskazano je zajedničko zadovoljstvo skorom prilikom za nastavak dijaloga na aktuelne teme tokom predstojećeg bezbjednosnog foruma GLOBSEC u Bratislavi, krajem maja, na kojem će učestvovati Đukanović u svojstvu specijalnog gosta.

NIKŠIĆ PROGNOZA