Đukanović: Od ulaska u NATO Crna Gora ostvarila najdinamičniji prosperitet

Na 75. godišnjicu formiranja NATO uvjereniji smo nego ikada u ispravnost ideje, vrijednosti i principa na kojima počiva Alijansa, najuspješniji savez u istoriji čovječanstva, kazao je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

 

“Mir, sloboda, demokratija i vladavina prava nasušna su potreba današnjeg nepredvidljivog svijeta, a kolektivna bezbjednost važnija nego ikada. Naša je obaveza da pravilno prepoznamo izazove, i ne dozvolimo dalje ugrožavanje slobode i međunarodnog prava”, naveo je Đukanović na društvenoj mreži X.

Kako je istakao, Crna Gora je od prijema u NATO bila pouzdan saveznik i partner jedinstvu Alijanse, jačanju otpornosti i odbrane, očuvanju međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima.

“Jednako tako, od ulaska u NATO Crna Gora je ostvarila najdinamičniji prosperitet kako u pogledu ekonomskog razvoja zasnovanog na povjerenju i prilivu direktnih stranih investicija, tako i na planu bezrezervnog poštovanja tekovina evroatlantskog partnerstva, snaženja institucija i razvoja demokratskog društva. Neophodno je da uprkos snažnim pritiscima ostanemo nepokolebljivo i stabilno na putu pripadnosti evropskoj  i evroatlantskoj porodici”, navodi Đukanović.

Foto: Arhiva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA