Đukanović: Duboko zabrinjava da i nakon 28 godina ima onih koji negiraju ili relativizuju genocid

Duboko zabrinjava da i nakon 28 godina na javnoj sceni ima onih koji negiraju ili relativizuju genocid, kazao je bivši predsjednik Milo Đukanović.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">I danas iskreno žalim i saosjećam sa porodicama žrtava i preživjelim u genocidu u Srebrenici, najmračnijoj stranici poslijeratne istorije našeg regiona i Evrope.</p>&mdash; Milo Đukanović (@DjukanovicCG) <a href="https://twitter.com/DjukanovicCG/status/1678657231183663104?ref_src=twsrc%5Etfw">July 11, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Đukanović je rekao da i danas iskreno žali i saosjeća sa porodicama žrtava i preživjelim u genocidu u Srebrenici, najmračnijoj stranici poslijeratne istorije našeg regiona i Evrope.

“Duboko zabrinjava da i nakon 28 godina na javnoj sceni ima onih koji negiraju ili relativizuju genocid, prećutkuju govor mržnje i pozive na revizionizam i slave ratne zločince. Takvoj devastaciji vrijednosti, nažalost, svjedočimo i u našem društvu”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Istakao je da istinsko pomirenje može počivati jedino na punoj istini, pravdi i prihvatanju odgovornosti.

“Istina o prošlosti je put za mirnu, stabilnu i prosperitetnu budućnost”, poručio je Đukanović.

Foto: Twitter/Milo Đukanović

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA