Đeljošaj: Rekonstrukcija Vlade ne prije novembra, vidjećemo ko je poštovao Sporazum a ko ne

Za pet meseci smo puno radili. Na pravom smo putu i ide se ka tome da Crna Gora bude naredna članica Evropske unije. Međunarodnim partnerima sam prenio da je u Crnoj Gori formiana kredibilna evropska vlada. Sve posjete koje imamo nam ukazuju da smo na pravom putu. To govori da Vlada radi odlično a kad se radi dobro nema potrebe sa rekonstrukcijom, promjenama, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

“Mi imamo Sporazum, prema kojem je moguća rekonstrukcija Vlade krajem godine. Kada dođe kraj godine svi konstituenti parlamentarne većine koji jesu i koji nisu u Vladi ćemo analizirati jesu li ispostavane sve tačke sporazuma. Ako jesu ja zastupam da se poštuje, oni koji su poštovali mogu nastaviti evropski put sa nama, ali ako imamo da neko nije poštovao, analiziraćemo i to će biti novi momenat”, rekao je Đeljošaj tokom jučerašnje konferencije za novinare sa austrijskom saveznom ministarkom za EU i Ustav Karolinom Edštadler i austrijskim saveznim ministrom za rad i ekonomiju Martinom Koher.

Prema njegovim riječima do novembra ne vidi mogućnost rekonstrukcije Vlade jer nije definisano Sporazumom da bude prije.

“Razumijem želje i zahtjeve. Ali ćemo se striktno držati Sporazuma kao konstituent ove vlasti”,  istakao je Đeljošaj.

foto:gov.me

video:CDM

NIKŠIĆ PROGNOZA