Đeljošaj: Počastvovan sam i privilegovan što sam ponovo izabran za predsjednika Albanske alternative

Nik Đeljošaj saopštio je da je počastvovan i privilegovan što je juče ponovo izabran za predsjednika Albanske alternative.

„Četvrta Skupština Albanske alternative, sa rekordnim brojem delegata, jednoglasno me je izabrala za predsjednika.

Ponosan sam na sve što smo postigli, radeći predano i odgovorno za razvoj, progres i napredak albanskog naroda u Crnoj Gori. Plodovi našeg rada su brojni, počev od podizanja životnog standarda, faktorizacije, integracije i uključivanja albanskog naroda u donošenje odluka.

Veoma sam zadovoljan što je Skupština juče usvojila novi moderan Statut, koji je po sadržaju jedan od najdemokratskijih političkih statuta u zemlji i regionu. Naša partija, promovišući uzorne demokratske vrijednosti, utvrdila je da jedna osoba može da bude predsjednik partije samo u dva mandata, što je rijetkost, posebno na Balkanu.

Pošto mi je ovo drugi mandat, na narednoj Skupštini poslije četiri godine, Albanska alternativa će dobiti novog predsjednika“, naveo je Đeljošaj. 

Kaže da ga veoma ohrabruje činjenica da su se partiji pridružili mladi i obrazovani intelektualci evropskog renomea, stručnjaci iz različitih oblasti, koji su postigli mnoge uspjehe u svojim karijerama i profesijama.

„Sa zadovoljstvom sam vidio kako su naši mladi ljudi u rekordnom broju predstavljeni u Skupštini, znajući da je na njima budućnost naše partije i naša budućnost uopšte.

Albanska alternativa sa svojim partnerima razvija svaki kutak gdje žive Albanci. Prosperitet i napredak koji je Malesija doživjela od dolaska na vlast Albanske alternative, sada doživljavaju Ulcinj, Plav, Gusinje i Rožaje kroz našu posvećenost razvoju ovih opština. Faktorizacija i integracija Albanaca znači blagostanje i uspjeh za cijelu zajednicu, stoga će Albanska alternativa nastaviti da zastupa Albance kontinuirano i odgovorno kroz unapređenje njihovih prava, kroz podizanje životnog standarda, kroz realizaciju projekata i inicijativa, tako da sve opštine u kojima žive Albanci dostignu najviši stepen razvoja.

Kada pomenem Albansku alternativu, istovremeno mislim na najmoćniji i najuspješniji proizvod koji smo osnovali zajedno sa DSA i NAU, a to je Albanski forum.

Neka naš narod uvijek bude jedinstven, razvijen i sa demokratskim vrijednostima kao što je to bilo u ovoj Skupštini. Najsrdačnije se zahvaljujem na povjerenju i obećavam vam da ćemo u narednom periodu još snažnije nastaviti sa nastavkom razvoja i napredovanja“, poručuje Đeljošaj.

Foto: Albanska alternativa

NIKŠIĆ PROGNOZA